Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 55
Kcal / portion: 96
GBR (GI) / port: 0
Recept: 383 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vit sparris färsk 1.0 knippe 33%
Oxfilé skivad 200.0 gram 63%
Jalapeno färsk 1.0 styck 3%
Havssalt 0%
Kockskolan:
Om carpaccio > Äts ej
Så lagas vit sparris > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka sparrisen i saltat vatten på medellåg värme i 10 minuter.
- Finhacka jalapeno.
- Skär rå oxfilé i tunna skivor och linda in kokt sparris i skivorna.
- Toppa med hackad färsk jalapeno och ev. grovt havssalt. Servera.
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan