Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Grillade skivade rotfrukter
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 48
Kcal / portion: 35
GBR (GI) / port: 4
Recept: 139 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rotfrukter 400.0 gram 88%
t.ex.
Morot 0%
Palsternacka 0%
Rotselleri 0%
Rödbeta 0%
Kockskolan:
Om utegrillning > Äts ej
Så grillas rotfrukter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 20 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Om rotsakerna förkokas 5-10 minuter får man mjukare konsistens, det går fortare att grilla och risken att få för råa eller svartbrända varor minskar. Låt kokta varor svalna innan grillning.
- Tvätta/borsta rotsakerna rena. Skiva. Ju tunnare, desto snabbare går de att grilla. Pensla dem med matolja.
- Grilla i 1-10 minuter på var sida, beroende på skivornas tjocklek och slag av rotfrukt, dvs tills de fått fin färg och blivit lätt mjuka.
- Ta av från grillen. Salta/krydda lätt.
Kockens kommentar
I stort sett kan alla rotfrukter grillas skivade. Vi rekommenderar skivat om rågrillat för att det går snabbt och enkelt. Hela eller större bitar av rotsaker kan grillas, men bör förkokas innan. Läs mer i Kockskolan > Så grillas rotfrukter (länk under ingredienslistan).
Alternativ
Fler recept inom Grillat grönt
Liknande recept som Grillade skivade rotfrukter
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Grillade grönsaker på hög (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Verdure sott´olio di oliva - marinerade medelhavsgrönsaker under olivolja
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Patrik, Smaka & Se ¤
-
Grillad grönsaksblandning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Limegrillad tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad bönsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad majs
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade skivade rotfrukter
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad fänkål med parmesan och parmachips (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan