
Degsporre
(sporre, baksporre, brödsporre, parisersporre, pizzaskärare)
Grupper inom
Bakredskap:
Degsporre är ett skärverktyg som används för att skära deg och annat till exempel pizza ("pizzaskärare"). Den kan ha rak eller tandad knivsegg. Till pasta finns särskild sporre (läs mer > Pastautrustning). Enligt Svenska Akademien är en sporre en "bygel med taggig trissa som fästs vid ryttarens stövelhäl".
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-09
Läs mer
Recept med Degsporre
Det finns 15 recept med Degsporre
-
Cheese crackers, engelska ostkex
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Croissants, pains au chocolate
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Saltines (soda crackers) - amerikanska enkla kex
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så formas vetebullar till snäckor och knutar
Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienerbrød, danska wienerbröd, wienerlängd
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Klenäter, friterade småkakor
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckebröd grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smulans pepparkakshus
Tid: 4 tim (+ 10 tim) , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: T Baalack
-
Svenska wienerbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäckebröd med solros- och linfrö, glutenfritt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan