
Bakduk
(bakduk, kavelduk, bakduk av linne, bakduk av silikon)
baking cloth, pastry cloth
chiffon de cuisson, chiffon à pâtisserie
panno da forno
Backtuch
paño para hornear
Grupper inom
Bakredskap:
Bakduk är av två slag:
- Bakduk av linne som till exempel används att täcka bröd vid jäsning. Alternativt använder man en handuk, helst av linne.
- Bakduk av silikon. Används som underlag vid kavling av deg, degen fastnar inte i underlaget. Eller för att platta ut hård nougat och som spillduk vid pralin- eller konfektyrtillverkning. Värmetålig sådan kan användas i stället för bakplåtspapper. En fördel är att mattan ligger still när man till exempel spritsar kakor.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-01
Recept med Bakduk
Det finns 4 recept med Bakduk
-
Nougatine, fransk hård nötknäck (smörknäck)
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pralines rouges, kanderade mandlar på franskt vis
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladdoppade praliner - grundrecept
Tid: 2 tim , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Kouign-Amann, krispigt normandiskt smördegsbakelse
Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan