Hel majskyckling persillade
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om termometrar >

 

 

Ugnstermometer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hel majskyckling persillade

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3717 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 12%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 462 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om termometrar > Äts ej

Ugnstermometer > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 190ºC.
  2. Aromsmör: Finns tillgång till persillade-krydda, används denna till aromsmör. Eller: Finhacka persilja, vitlök och lök. Blanda med smör och tillsätt lite salt.
  3. Lossa försiktigt skinnet på kycklingens bröst med fingar och handen. Tryck in kryddsmör mellan skinn och kött.  Krydda ovanpå med hackad rosmarin.
  4. Sätt in i ugn i ca 1 tim (stektemp. 70°C). För knaprigare yta: Använd grillen mot slutet. Ta ut ur ugnen och låt vila 10 minuter.
  5. Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackning.
  6. Skölj och riv sallaten i bitar. Tillsätt lite olivolja. Krydda lätt.

Kockens kommentar

Majskyckling är uppfödd på majs och anses extra god. Naturligtvis kan man använda vanlig kyckling till detta recept.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem