bun, bread roll
pain de couverte, petit pain
panino, panini, pane piccolo
Brötchen, Schrippe
pan pequeño
Kuvert (fr. couvert) = allt det som en gäst behöver under måltiden - tallrikar, bestick, glas och servett. Läs hur man dukar bord till festmåltider > kuvertdukning.
Andra länder: Franskans "pain de couvert" är inget direkt använt begrepp i Frankrike och missförstås lätt för att couverts också betyder bestick ("bestickbröd"??). Inte heller i andra länder är kuvertbröd ett vanligt begrepp, utan man talar mest om "småbröd" till skillnad från limpor. I Frankrike är en "petit pain" nästan liktydigt med en minibaguette, enär baguette är landets universalbröd som serveras uppskuret till nästan till all mat.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-07
Läs mer
Film: Kuvertbröd med Håkan Johansson
Recept med Om kuvertbröd, små matbröd
Det finns 14 recept med Om kuvertbröd, små matbröd
-
Enkel tomatsoppa
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mammas rödbetssoppa
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sötpotatiskräm på macka
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smakrika solroskusar, kuvertbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim 15 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Varm tomatsoppa
Tid: 35 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kräftsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bisque de homard, krämig hummersoppa
Tid: 14 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalljästa grahamsfrallor
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabb kycklingsoppa
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan