Grupper inom
Restauranghögskolor:
Restauranghögskolan i Grythyttan
Restauranghögskolan i Grythyttan (Institutionen för restaurang- och måltidskunskap vid Örebro Universitet) är beläget i Måltidens Hus i Grythyttan, Sverige. Här bedrivs undervisning och forskning inom ämnet måltidskunskap.
Kursverksamheten omfattar 4 program:
- Hospitality management: Fokus är att utbilda dig mot chef- och ledarskap, utveckla ditt personliga ledarskap och förmåga att leda team och organisationer. Du ska lära dig servicekvalitet och träna praktiska kunskaper.
- Kulinarisk kock och måltidskreatör: Programmet är en kvalificerad kockutbildning. Du lär dig att utveckla måltiden till en gastronomisk upplevelse, för en karriär exempelvis inom restaurang- eller livsmedelsbranschen.
- Måltidsekologprogrammet: Måltidsprogrammet sträcker sig över många olika områden så som ekologi, jordbruk, miljö, hållbar utveckling, hälsa, gastronomi, toxikologi och mikrobiologi.
- Sommelier och måltidskreatör: Förutom vinkunskap och dryckeskunskap lär du dig smakbedömningar och sensorisk analys. Du lär dig även att planera och genomföra måltidsupplevelser utifrån ett vetenskapligt synsätt.
Läs mer, klicka på länken nedan.
Kunskapskokboken. Reviderat 2019-04