glacé, glace

Foto: Peter Gullberg ¤

glacé, glace

(1, blank 2. glasyr 3. glasera, göra blankt 4. glas, spegel, is, glass, glasyr, koncentrerad fond, 5. deglasera)

Engelsk översättning 1, glossy 2. mirror glaze 3. to glaze, make glossy 4= glass, mirror, ice, ice cream, glaze, concentrated broth

Fransk översättning 1. glacé = lustré, brillant 2. glaçage 3. glacer = fair glacé 4. glace

Italiensk översättning 1. lucido 2. glassa 3. glassare, rendere lucido 4= vetro, specchio, ghiaccio, gelato, glassa, fondo concentrato

Tysk översättning 1, glänzend 2. Glasur 3. glasieren, glänzend machen 4= Glas, Spiegel, Eis, Glasur, Brühwürfel

Spansk översättning 1, brillante 2. glacear 3. esmalte, hacer brillante 4= vidrio, espejo, hielo, helado, glaseado, fondo concentrado

Franskans glace är ett mångtydigt begrepp rent allmänt och inom gastronomin.

  1. glacé = glansig, glänsande, blank.
  2. glaçage = glasyr, något som är glansigt. Läs mer > glasera, glasyr.
  3. glacer = glasera, göra något blankt, glänsande. Läs mer > glasera, glasyr.
  4. glace = glas, spegel, is, glass, glasyr, koncentrerad fond.
  5. deglacer = ta tillvara smakämnena efter stekt mat. Läs mer > deglasera.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-03

Läs mer

glasera, glasyr

deglasera

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj