Foto: Peter Gullberg ¤
glacé, glace
(1, blank 2. glasyr 3. glasera, göra blankt 4. glas, spegel, is, glass, glasyr, koncentrerad fond, 5. deglasera)
1, glossy 2. mirror glaze 3. to glaze, make glossy 4= glass, mirror, ice, ice cream, glaze, concentrated broth
1. glacé = lustré, brillant 2. glaçage 3. glacer = fair glacé 4. glace
1. lucido 2. glassa 3. glassare, rendere lucido 4= vetro, specchio, ghiaccio, gelato, glassa, fondo concentrato
1, glänzend 2. Glasur 3. glasieren, glänzend machen 4= Glas, Spiegel, Eis, Glasur, Brühwürfel
1, brillante 2. glacear 3. esmalte, hacer brillante 4= vidrio, espejo, hielo, helado, glaseado, fondo concentrado
Grupper inom
Allmänna matbegrepp:
Franskans glace är ett mångtydigt begrepp rent allmänt och inom gastronomin.
- glacé = glansig, glänsande, blank.
- glaçage = glasyr, något som är glansigt. Läs mer > glasera, glasyr.
- glacer = glasera, göra något blankt, glänsande. Läs mer > glasera, glasyr.
- glace = glas, spegel, is, glass, glasyr, koncentrerad fond.
- deglacer = ta tillvara smakämnena efter stekt mat. Läs mer > deglasera.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-03