Serveringsbestick
(salladsbestick, trancherbestick, soppslev, såsslev)
Serveringsbestick är extra stora bestick, dvs kniv, gaffel och sked som är avsedda som hjälpmedel vid servering av mat. Verktygen är ofta elegant utformade. Specialdesignade verktyg förekommer t.ex.
- Soppslev, såsslev är större respektive mindre djup sked med hällpip.
- Salladsbestick vanligen med långa skaft och tillverkade i trä, metall eller plast.
- Trancherbestick bestående av en trancherkniv och tranchergaffel (med två långa spetsar). I finare set kan även fågelsax och (kött-)huggare ingå. Verktygen används för att skära upp en färdiglagad stek eller större fågel. Se > Köttknivar.
- Tårtspade för att skära och lägga upp tårtbitar.
Läs mer
Recept med Serveringsbestick
Det finns 4 recept med Serveringsbestick
-
Fisksoppa med räkor och saffran
Tid: 1 tim , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladtårta med ingefära
Tid: 45 min , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Crêpes Suzette, flamberade pannkakor med apelsinlikör
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bécasse au fumet, flamberad morkulla
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Tore Wretman