
Färdiga potatiskroketter
(Färdiga potatisbullar)
potato croquettes, tater tots, potato balls
croquettes de pommes de terre, boulettes de pommes de terre
crocchette di patate, palline di patate fritte
Kartoffelkroketten
croquetas de patata, albóndigas de patata
- Potatiskroketter (fr. croquettes de pommes de terre) är små runda eller ovala panerade bullar tillagade av potatismos, stärkelse, matolja och kryddor.
- Potatisbullar (fr. ~ boulettes de pommes de terre) är en variant av potatiskroketter. De kan vara runda bollar, men i Sverige brukar man avse runda, platta, halvtjocka "plättar", tillagade av potatis, ägg, kryddor och annat utan panerering.
Hälsa, näring: Andelen fett är ganska hög (cirka 8%). Andelen mättat fett är förhållandevis låg.
SÅ ANVÄNDS POTATISKROKETTER OCH POTATISBULLAR
Bullar och kroketter serveras som tillbehör till kött och fisk i stället för stekt potatis. Bullarna kan också serveras med stekt fläsk och lingon.
Tillagning: Djupfrysta tillagas direkt från frysen i hög ugnsvärme (225°C) i 10-15 minuter tills de fått lite färg. De kan också stekas i panna med matfett på medelvärme. Allra bäst blir de friterade i olja 180°C tills genomvarma. Tinad vara bör inte omfrysas.
Tillagningstid: Kroketter i 3-5 minuter och potatisbullar i 8-10 minuter. Stekta i panna 10-15 minuter. Se anvisningar på paketen.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-12
Läs mer
Recept med Färdiga potatiskroketter
Det finns 4 recept med Färdiga potatiskroketter
-
California burritos, stekt/grillat kött i tortillabröd
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagade potatisbullar, potatiskaka
Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatiskroketter i stället för stekt potatis
Tid: 30 min (+ 20 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Engelsk klassisk arbetarfrukost
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan