
Invertsocker
(invertsocker, trimolin = 50/50 fruktos och glukos hydrolysbehandlat)
invert sugar, trimoline = 50/50 fructose and glucose hydrolysis treated
sucre inverti, trimoline = 50/50 fructose et glucose traité par hydrolyse
zucchero invertito, trimolina = 50/50 fruttosio e glucosio trattato con idrolisi
Invertzucker, Trimoline = 50/50 Fruktose und Glukose hydrolysebehandelt
zucchero invertito, trimolina = 50/50 fructosa y glucosa tratado con hidrólisis
- Vikt/omvandling: 1 dl pulver = 80 gram. 100 gram = 1,25 dl.
- Smak: Kraftigt sött
- Alternativ vara: Glukossirap.
- Försäljning/säsong:
- Jämförpris: Läs mer > Högt och lågt jämförpris.
- Förvaring:
SÅ ANVÄNDS INVERSOCKER
Invertsocker har sötare smak än vanligt strösocker, vilket gör att mängden socker kan minskas i recept. Blandat med vanligt socker så motverkas att sockret kristalliserar. Utnyttjas till exempel i sirap eller i en ganache (läs mer > Om ganache). Har också bättre konserverande effekt och hög förmåga att binda fukt från omgivande luft.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-05
Recept med Invertsocker
Det finns 3 recept med Invertsocker
-
Konditorns pralinganache
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladdoppade praliner - grundrecept
Tid: 2 tim , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyr
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan