
Maltsirap, brödsirap
(maltsirap, brödsirap, baksirap = sirap med tillsatt maltextrakt från korn)
malt syrup = syrup with added malt extract from barley
sirop de malt = sirop additionné d´extrait de malt d´orge
sciroppo di malto = sciroppo con aggiunta di estratto di malto d´orzo
Malzsirup = Sirup mit zugesetztem Malzextrakt aus Gerste
sirope de malta = jarabe con extracto de malta de cebada añadido
Grupper inom
Sirap:
Brödsirap (maltsirap, baksirap) är sirap med tillsats av maltextrakt från korn. Malt ger en rund och fyllig smak och förbättrar bakegenskaperna. I Sverige finns sådan sirap benämnd brödsirap med cirka 20% malt. Läs mer > Sirap. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
- Omvandling: 1 dl = 140 gram. 100 g = 0,7 dl.
- Smak: Glykossirap är inte lika söt som vanlig sirap.
- Alternativ vara: Mörk sirap.
- Försäljning: Vanligt förekommande.
- Jämförpris: Lågt, runt 25 kr/kg. Lås mer > Högt och lågt pris.
- Förvaras i rumstemperatur. Mycket lång hållbarhet.
SÅ ANVÄNDS MALTSIRAP
Maltsirap gör matbröd mustigt och saftigt, samt förbättrar bakegenskaperna. Används inom bagerinäringen. Brödsirap är en konsumentprodukt som kan änvändas till både ljusa och mörka matbröd.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-10
Läs mer
Recept med Maltsirap, brödsirap
Det finns 9 recept med Maltsirap, brödsirap
-
VR-limpa - ljus eller mörk sirapslimpa, sötlimpa
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Dansukker
-
Klassisk ciabatta på vik-stretchad fördeg
Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Kanelbullar med mandelmassa (snäckor)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rågsurdegsbröd med frukt- och nötter
Tid: 6 tim (+ 24 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fröknäcke med filmjölk och jäst
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Saffransgifflar med mandelmassa
Tid: 1 tim 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Focaccia - fugassa genovese
Tid: 1 tim (+ 2 tim 45 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vetelängd, kanellängd grundrecept
Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saftiga lussebullar med kesella (enkla kusar)
Tid: 1 tim 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan