
Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Herbes des Provence
(herbes des Provence = kryddbladning av torkad kyndel, basilika, timjan, fänkålsfrön, lavendel med mera)
herbes des Provence = spice leaf of dried candle, basil, thyme, fennel seeds, lavender and more
herbes des Provence = feuille d´épice de bougie séchée, basilic, thym, graines de fenouil, lavande et plus
herbes des Provence = foglia speziata di candela essiccata, basilico, timo, semi di finocchio, lavanda e altro
herbes des Provence = Gewürzblatt von getrockneter Kerze, Basilikum, Thymian, Fenchelsamen, Lavendel und mehr
herbes des Provence = hoja de especias de vela seca, albahaca, tomillo, semillas de hinojo, lavanda y más
Herbes des Provence är en variant bestående av torkad kyndel, basilika, timjan, fänkålsfrön, och lavendel och andra kryddor. Lavendel är ingen klassisk krydda i Provence, men ingick i kryddblandningen som skapades så sent som på 1970-talet av franska kryddgrossister.
ANVÄNDNING
Herbes de Provence används till att krydda såväl fisk som kött och vegetariska stuvningar före eller under tillagning av mat, sällsynt använd som kryddning efter tillagning. Om den blandats med matolja framhävs smakerna vid tillredning av maten.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-10